Lookbook2019
NYÁR
Home ázsiai dobó ági food loft főzés pad thai pikáns recept thai zöldség
2019. augusztus 9.

Thai vörös curry, Dobó Ági módra

Ha igazi ízorgiára vágyunk, ami azonnal elrepít minket egy egzotikus nyaralásra, ráadásul tíz perc alatt kész, akkor próbáljuk ki Dobó Ági receptjét!

Az ÁRKÁD idei nagykövete, Dobó Ági odáig van az ázsiai ételekért, így nem véletlen, hogy az egyik kedvence a padthai wokbar (http://moments.arkadbudapest.hu/etelerzekenyek-paradicsoma/). De ha éppen nincs ideje beülni oda, akkor sem esik kétségbe, hiszen egy isteni rizstésztás finomságot, ami tele van zöldségekkel (http://moments.arkadbudapest.hu/dobo-agi-igy-szeressek-meg-a-kicsik-a-zoldseget/), akár tíz perc alatt is össze tud dobni otthon. Most elárulja nekünk a kedvenc receptjét:

> Csirkés-zöldséges thai vörös currY <

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell, felkockázva
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • ¼ brokkoli
  • 3-4 rózsa karfiol
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2 salottahagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 adag thai vörös currypaszta/fűszerkeverék
  • ½ zacskó rizstészta
  • bors
  • ½ lime

Elkészítés:

A kókuszolajat felforrósítjuk, majd az összevágott zöldségeket megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a csirkemellet, és sózzuk, borsozzuk az ételt. Amikor összesültek a hozzávalók, rátesszük a curryt. Végül még egyszer átpirítjuk a fogást, majd hozzáadjuk a kifőtt rizstésztát. Az elkészült egytálételre újhagymát vágunk, és lime-ot facsarunk.

Tipp:

Ha mi is megéheztünk egy hasonló ázsiai ételre, akkor jó hír, hogy az Árkádban vár minket a padthai wokbar. Na és hamarosan nyílik az Árkád Food Loft – Az igazán új ízekre megéri várni!