Lookbook2019
TÉL
Egészség buli előétel étel falatok gasztro gasztronómia halloween lámpás ősz parti szendvics szörny vendégség vendégváró
2019. október 31.

2 perces vendégváró falatok halloweenre

Az utolsó pillanatban eldöntöttük, hogy partit rendezünk? Ezeket a finomságokat mágikus gyorsasággal elkészíthetjük!

> Szörnyecskeszendvicsek <

Hozzávalók:

  • szezámmagos zsemle vagy buci
  • vaj
  • felvágott, például szalámi
  • szeletelt sajt
  • ketchup
  • vöröshagyma
  • retek
  • uborka
  • fekete olívabogyó

Elkészítése:

A zsemléket vagy bucikat vágjuk ketté, vajazzuk meg őket, pakoljuk meg felvágottal, sajttal, paradicsommal, hagymával, tegyünk rá egy kevés ketchupot. A retekből készítsünk fogakat, a felszeletelt uborkát és vékonyra vágott olívabogyót szúrjuk fogvájóra, így kapjuk meg a szörnyecskék szemeit.

> Bosziseprűk <

Hozzávalók:

  • ropi
  • szeletelt sajt, például mozzarella vagy trappista
  • metélőhagyma zöldes szára

Elkészítése:

A szeletelt sajtok egyik végét vagdossuk be késsel, tekerjük rá egy-egy ropira, majd kötözzük meg a metélőhagyma zöldes, vastagabb szárával. Másféle sajtból vágjunk vékonyabb korongokat, és egy késsel formázzunk faragott sütőtököt idéző arcokat.

> Paprikás rémpofák <

Hozzávalók:

  • kaliforniai paprika
  • bármilyen töltelék, amit a gyerekek szívesen megesznek, például avokádókrém, ananászos-csirkés rizs, paradicsomos spagetti

Elkészítése:

A kaliforniai paprikát megmossuk, levágjuk a felső részét, kivesszük a csumáját, majd egy késsel megformázzuk a halloween-lámpást idéző arcokat. Végül megtöltjük valamilyen finomsággal, például spagettivel, darált húsos-zsemlés-zöldfűszeres keverékkel, rizses egytálétellel, de akár valamilyen kencével, például avokádókrémmel is.

> Bosziujjak <

Hozzávalók:

  • virsli
  • vöröshagyma
  • ketchup
  • reszelt sajt
  • mozzarellagolyók
  • mártogatós

Elkészítése:

A virslik egyik végének a tetejét vágjuk le, ez lesz a körömágy, majd erre tegyünk egy formára vágott vöröshagymát, de akár szeletekre vágott, hámozott mandulát is használhatunk, ami tökéletes körömformát ad. Kicsit irdaljuk be a virslit, hogy ujjperceket formázzon. Helyezzük az ujjakat egy reszelt sajtból készített ágyra, majd jöhet néhány mozzarellagolyó, amikre ketchupból szemeket és szájat „rajzolhatunk”.

> Burgonyás lámpás <

Hozzávalók:

  • édesburgonya
  • olívaolaj
  • só, bors
  • mártogatós

Elkészítése:

Az édesburgonyát mossuk meg alaposan, vágjuk egyforma vastag szeletekre, formázzunk késsel arcokat, és rendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olívaolajat, a sót és a borsot egy kis tálban keverjük össze, majd öntsük a burgonyára. Körülbelül 200 fokon süssük ropogósra fél óra alatt, közben egy-kétszer forgassuk át, hogy mindkét oldala megpiruljon. Mártogatóssal kínáljuk.

 

Kapcsolódó cikkeink